Крокети от бяла риба

Хрупкави и идеални за студена бира или чаша вино

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

бяла риба филе - 1 кг  

яйца - 2 бр  

хляб - 3 филии  

лук - 1 глава  

домати - 1 бр 

чесън - 4 скилидки  

прясна мента - 2 стръка  

магданоз - 2-3 стръка 

риган - 1 ч.л.  

сос Уорчестър - 1 ч.л. 

зехтин - 2 с.л.  

брашно - 2 с.л.  

олио за пържене - 300 мл  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Хрупкави крокети от бяла риба, студена бира или бяло вино и добра компания. Какво повече му трябва на човек! Да е вкусно, да е споделено и да е спокойно и пълно на душата. Последното ви пожелаваме от сърце, а за първото са ви нужни един час време и желание да се развихрите край печката. Рецептата е лесна за изпълнение, обещават от Mate Kitchen.

Бялата риба е великолепна, защото няма кости, а месото е плътно. Вкусът ѝ е лек и деликатен, което позволява да се комбинира с по-изявени продукти и подправки. В сместа за нашите крокети има не само традиционните лук, хляб и яйца, но и чесън и домат. Компания на магданоза пък правят листенца прясна мента и малко сух риган, както и няколко капки сос „Уорчестър“, за да подчертае рибния вкус. Той, впрочем, се произвежда вече повече от две столетия. Прави се от оцет, подправки и аншоа.

Тези крокети по рецепта на Mate Kitchen от бяла риба са чудесен начин да разнообразите менюто си и да вкарате в него повече риба, но извън клишето – пържена, печена на скара или на фурна. Децата, които иначе отказват да ядат риба, я харесват, поднесена по този начин. Ако я поднесете и с чеснов сос, е твърде вероятно крокетите да не стигнат за всички.

Начин на приготвяне: 

1. В голяма купа смесете нарязаната на малки парчета риба, накълцания стар хляб, настъргания лук, наситнения чесън, разбитите яйца, настъргания домат, ригана и свежите подправки.

2. Добавете соса "Уорчестър", 2 с.л. зехтин и подправете със сол и черен пипер.

3. Разбъркайте добре и прибавете достатъчно брашно, за да се получи гладка и гъста консистенция.

4. Затоплете мазнината в тиган. Гребвайте по 1 пълна лъжица от рибената смес и пържете на средна температура за 5-7 минути от всяка страна или до златисто-кафяв загар.

5. Извадете крокетите върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, и ги поднесете със сезонна салата или чеснов сос.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сос Уорчестър, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа бяла риба, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти