кренвирши Leki - 400 гр
яйца - 4 бр.
стерелизирани белени домати - 250 гр
печени чушки - 7 бр.
лук - 2 бр.
магданоз - 1 връзка
пресен босилек - 3 стръка
олио - 30 мл
сол на вкус
черен пипер на вкус
Кренвирши с домати звучи много примамливо, а в нашия случай е дори неустоимо предложение за бърза и лесна вечеря. Няколко чушки, главичка-две лук, малко домати, яйчица… На практика, каквото има в хладилника. То обаче е напълно достатъчно, за да бъде коремът щастлив и доволно пълен. Сосът става чудно ароматен и вкусен. Непременно ще трябва да сложите на масата и няколко филийки хляб, за да си потопите в него с пръсти. Как иначе ще ги оближете след това.
С тази апетитна гозба няма как да останете гладни, но за да бъде удоволствието пълно, е важно да обърнете внимание на малките, но важни детайли. Кренвиршите – ако искате характерното и толкова любимо ухание, доверете се на кренвирши Leki. От доста време те са нашият сигурен избор. Чушките – нека да са червени или микс и селски в идеалния случай. Ако не сте гладни до припадък, може първо да ги изпечете. Така сосът ще стане плътен и деликатно сладникав. Щипка игривост на ястието ще даде едно люто чушле. Но това е само в случай че обичате пикантното. Ако ли не, придържайте се към посочения списък с продукти. Подправките нека да са пресни. Те придават съвсем друг вкус на храната.
Какво друго? Може би чаша студена бира ще бъде добра компания за вашите кренвирши с домати. Останалото е въпрос на вкус.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Загрейте мазнината в тигана и запържете нарязаните на кръгчета кренвирши, след което към тях прибавете нарязания на ситно лук и задушете докато омекне.
2. Прибавете нарязаните чушки и доматите.
3. След като течността изври, прибавете яйцата и разбъркайте добре.
4. Щом яйцата започнат да се стягат, добавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте, след това добавете и босилека, разбъркайте добре и свалете от котлона.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.