Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли
500 г дребни печурки
300 г праз
250 г животинска сметана
50 г пушен бекон
350 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашно от двете страни и се запържва в 1 с. л. олио, докато стане златисто.
Прехвърля се в керамична тава.
В съда от готвенето на месото, се запържват почистените и разполовени по дължина гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се.
Запържва се беконът, нарязан на кубчета. Прибавя се наситненият праз и щом се запържи, се налива бульонът.
Овкусява се с майорана, сол и черен пипер. Готви се 5–10 минути, сипва се сметаната и се оставя за още 5–10 минути.
Добавят се гъбите. Сместа се разбърква и с нея се заливат пържолите.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути