250 г паста конкильони
1/2 пиле
2 скилидки чесън
150 мл течна животинска сметана
100 г синьо сирене
50-100 г пармезан
100 г спанак
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
За соса:
600 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
2 с.л. краве масло
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
рукола за сервиране
Още новини:
Сварете пилето до готовност. Почистете от кожата и костите. Нарежете на кубчета.
Сварете пастата според указанието на опаковката. Охладете под течаща студена вода и хубаво отцедете.
За пълнежа в масло запържете за кратко накълцания чесън. Прибавете спанака, свареното пиле, сирената, сметаната, сол и пипер на вкус. Гответе докато се сгъсти.
Напълнете конкилионите със сместа.
За бешамела в касерола загрейте масло, запържете в него брашното до златисто, тогава налейте млякото и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете със сол и индийско орехче и дръпнете от котлона.
На дъното на тава сложете от бешамела, подредете пълнените миди, сложете върху всяка по малко бешамел, по желание поръсете с настърган пармезан.
Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервирайте с рукола.
Съвет: Бульонът от варенето на пилето прецедете и съхранявайте във фризер.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Други рецепти:
Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля