Необходими продукти:
500 г паста „Ригатони“
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
60 мл зехтин
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
6 скилидки чесън
6 филета аншоа
4 сухи червени люти чушлета
2–3 стръка босилек
3 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се вари в подсолена вода, до степен „ал денте“.
Чесънът и аншоата се смилат в блендер и се запържват в половината от зехтина.
Добавят се натрошените чушки, доматите, разполовените маслини, каперсите, риганът и щипка захар.
Сосът се готви 5–10 минути на умерен огън. По желание се овкусява със сол и черен пипер.
В него се пресипва пастата и се вари 1–2 минути.
Всяка порция се поднася с накълцан босилек и капки зехтин.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?