400 г смляно свинско месо
400 г смляно телешко месо
4 с.л. чътни от карамелизиран лук
6 с.л. зехтин
2 ч.л. едър лют червен пипер
2 консерви х 400 г нарязани домати
10 листа босилек
сол
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете двата вида кайма и чътнито. Омесете каймата внимателно с ръце.
2. Оформете 24 кръгли кюфтенца с големината на топка за голф. Сипете зехтина в дълбок тиган и подредете кюфтенцата. Пържете 8 минути, докато придобият кафяв цвят, като ги обръщате от всички страни. Поръсете със сол и лют червен пипер и гответе още 2 минути, като разбърквате от време на време.
3. Добавете нарязаните домати и щипка сол. Оставете соса да покъкри 10 минути. Поръсете листата босилек и гответе още 15 минути, като разбърквате от време на време.
4. Сервирайте топлите кюфтета в доматен сос с топъл хляб.