Кюфтета с праз на фурна

Да си оближеш пръстите

Кюфтета с праз на фурна
Снимка: ThinkStock/Guliver
5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г свинска кайма
100 г пушен бекон
4 яйца
200 мл животинска сметана
100 мл олио
6 стръка праз
1 глава лук
1 филия бял хляб
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва във вода. Лукът се обелва и се настъргва. Каймата се слага в купа. 

Смесва с лука, отцедения хляб, едно яйце, 20 мл от олиото, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се много добре. 

Оформят се малки кюфтета и се овалват в брашно. Пържат се в 60 мл от олиото от всички страни, до златисто. 

Беконът се нарязва на кубчета, а празът - на едро. Запържват се в останалото олио на умерен огън до златисто. Запържените бекон и праз се прехвърлят в тава, поръсват се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус. 

Отгоре се подреждат кюфтетата. Останалите яйца се разбиват със сметаната и сол на вкус. Кюфтетата се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Други рецепти:

Картофени кюфтета с плънка

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Съветски бургери

Как се приготвят кюфтенца от магданоз

Още една рецепта за кюфтета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти