сварен зрял боб - 2 кутии
моркови - 1 бр.
зелени чушки - 1 бр.
печени чушки - 1 бр.
лук - 1 глава
яйца - 3 бр.
галета - 100 гр
олио - 100 мл
кисело мляко - 4 с.л.
майонеза - 2 с.л.
горчица - 1 ч.л.
джоджен - 1 ч.л.
чубрица - 1 ч.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Бърза и вкусна рецепта за всеки, който обича кюфтенца, но по една или друга причина е решил да изключи месото от менюто си. Тези кюфтенца на Mate Kitchen ще заситят глада ви и са нискокалорични.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука, моркова и зелената чушка и ги задушете в тиган със затоплено олио.
2. Отцедете боба от консервата, прибавете към него задушените зеленчуци, намачкайте всичко с вилица и чукнете 1 яйце. Подправете с джоджена, чубрицата и солта и разбъркайте.
3. От сместа оформете кюфтета. Оваляйте ги в галета, после потопете в разбити яйца и изпържете в загрятата мазнина.
4. Нарежете на ситно червената чушка и я смесете с киселото мляко, майонезата и горчицата. Сервирайте кюфтетата полети със сос.
Внимание: Съдържа яйца, горчица, кисело мляко и майонеза, които могат да предизвикат алергични реакции.