300 г пълномаслена извара
100 г краве сирене
1 яйце
50 г кашкавал
3 с.л. брашно
1/2 връзка магданоз
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
За салцата:
1 белена печена чушка
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
1–2 домата
1 люта чушка
1/2 връзка магданоз
1 стрък босилек
1/2 лимон
1/2 ч.л. кимион
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете.
2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето.
3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
4. С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио.
5. За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек.
6. Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
7. Поднесете кюфтетата със салцата.