Необходими продукти:
500 г смляно месо смес (свинско и телешко)
1 тиквичка
1 малка глава кромид лук
6-7 стръка пресен копър
6-7 стръка пресен магданоз
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. сминдух
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. дижонска горчица
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичката, подсушаваме я и я настъргваме на едро ренде. Посоляваме я и я оставяме да престои 30-40 минути. Изстискваме тиквичките с ръце, за да отцедим максимално количество вода от тях.
Към тях прибавяме каймата, нарязаните на ситно лук, копър и магданоз. Овкусяваме с подправките и горчицата и объркваме добре. Прибираме сместа в хладилника поне за 2-3 часа, за да се смесят добре вкусовете.
Оформяме кюфтета и ги подреждаме в застлана с хартия за печене тава. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15-20 минути. Поднасяме с гарнитура от пресни зеленчуци.
Кюфтенца с тиквички
И ароматни подправки
15461