Необходими продукти за 6 порции:
1 лист бутер тесто
100 г тиква, нарязана на кубчета и изпечена
1 стрък праз
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. замразен грах
250 г риба тон от консерва
4 яйца
150 г заквасена сметана
зелен пипер
За гарнитура:
листа зелена салата
червено зеле
чери домати
сол
зехтин
светъл оцет
Начин на приготвяне:
Изрежете тестото на кръг по формата на тавата, като оставяте по 2 см рамка от всички страни. Застелете дъното и стените на тавата, надупчете го с вилица, за да не се надува. Запечете в предварително загрята на 180 С за 10 мин.
Запечете праза на сух тиган, налейте зехтина. Задушете до омекване. Добавете изпечената тиква и граха. Овкусете със сол и зелен пипер.
Разбийте яйцата със сметаната. Разнесете рибата върху запеченото тесто. Отгоре изсипете зеленчуците на равномерен пласт. Залейте с яйчената смес. Върнете във фурната за 30 мин.
Сервирайте със салата.
Още интересни рецепти можете да видите и на www.cooktime.tv.