Семпла, лесна и вече позабравена българска градска рецепта, която заслужава отново да се завърне в родните кухни.
Необходими продукти за 4 порции:
2 с. л. брашно
300 г прясно мляко
400 г кашкавал, едро настърган
4 яйца
50 г масло
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Брашното се разбърква на еднородна смес с млякото, добавят се яйцата и кашкавалът. Подправя се с черен пипер на вкус.
2. В тавичка се сгорещява маслото и в него се сипва сместа. Пече се около 20 мин. в загрята фурна на 180° С, докато се зачерви.
3. Нарязва се и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
За и против българския кашкавал
Кашкавал на фурна с печени червени чушки