Необходими продукти:
350 гр. кашкавал
4 яйца
200 мл. прясно мляко
сол, черен пипер
брашно
¼ ч. л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на максимално големи и дълги ленти.
В купа разбъркайте яйцата, към тях прибавете млякото, подправките и содата, последвани от кашкавала.
Разбъркайте добре и добавете брашното, трябва да придобие консистенция на кекс.
Изсипете сместа в намазнена тава и печете на 200 градуса за 20 минути.
Когато кашкавалът получи златиста коричка, е готов за похапване.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
За и против българския кашкавал
Тортички от патладжан и пушен кашкавал
Кашкавал на фурна с печени червени чушки
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки