800 г картофи
50 г спанак
3 стръка праз
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
80 мл зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, празът се почиства и се нарязва на сравнително големи парчета, около 1–2 см, лукът се реже на полумесеци, а чесънът се стрива на паста.
Нарязаните картофи, праз и лук се овкусяват със зехтин, оцет, чесновата паста, сол и черен пипер, и се разбъркват.
Пекат се 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. От време на време се разбъркват.
Спанакът се почиства, накълцва се и се разбърква с горещите печени зеленчуци.
Ястието се сервира с наситнен магданоз.
Други рецепти:
Кои са подходящите подправки за картофи