Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г краве сирене
4 яйца
250 г кисело мляко
20-30 г масло
черен пипер
копър
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, измиваме ги добре под течаща вода и ги нарязваме на шайби с дебелина около 1 см. Поставяме ги в тенджера с вряща, леко посолена вода и ги варим почти до готовност. Единствено внимаваме да не ги преварим, защото им предстои печене.
Отцеждаме готовите картофи от водата и подреждаме половината от тях в намаслена тава или друга форма за печене.
Върху картофите разстиламе натрошеното сирене, поръсваме с черен пипер, копър и магданоз. Поставяме няколко тънки резенчета масло и заливаме с малко от разбитите яйца и киселото мляко. Отгоре подреждаме останалите картофи и пак запечатваме със сместа от яйцата и киселото мляко.
Печем ги до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна. Поднасяме ястието с кисело мляко или подходяща гарнитура от пресни зеленчуци.
Картофи на фурна
Със сирене и кисело мляко
28921