Необходими продукти:
500 г картофи
1 средна глава лук
1 супена лъжица червен пипер
7 супени лъжици брашно
1200 мл вода (и още 200-300 мл за брашното)
1-1 1/2 чаена лъжичка чубрица
масло
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото. След това добавяме картофите, нарязани на шайби или кубчета с дебелина около 1,5 см. Посоляваме продуктите и слагаме червения пипер.
Наливаме водата, изчакваме да заври и намаляваме котлона на средна степен. Готвим, докато картофте се сварят. Размиваме брашното с 200-300 мл вода и постепенно го прибавяме към ястието при непрекъснато бъркане. Поръсваме кашата с чубрица.
При нужда посоляваме допълнително. Оставяме картофите за още 2-3 минути на котлона, след което отместваме и сервираме.
Картофена каша
Понякога геният се крие в простите неща
22192