Капама

Богато и апетитно основно

Капама
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г пилешко месо от бутчета (без кост)
500 г телешки джолан (без кост)
500 г свински гърди (без кост)
500 г кървавица
300 г сланина
100 г ориз (бисерен)
200 мл червено вино
1 средно голяма кисела зелка
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1–2 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус

Необходими продукти:

Свинските гърди, телешкият джолан и пилешкото месо се нарязват на едри парчета. 

Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в олиото. 

Зелето се реже на ивици и се разбърква с ориза, червения пипер, кимиона и дафиновия лист. 

Сланината се реже на много тънки филийки. Дъното и стените на гювеча се покриват с резени сланина. 

Слага се 1/3 от зелето, половината месо, пак 1/3 от зелето, останалото месо и останалото зеле. 

Отгоре като кравай се завива кървавицата. 

Налива се виното и ако е нужно, малко зелев сок. Похлупва се. Гювечът се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 220 градуса. 

След около 30 минути температурата се намалява на 140 градуса и капамата се готви така на слаб огън около 5 часа.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти