Канелони с гъби

Класическа рецепта, подходяща и за вегетарианци

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

250 г канелони

За пълнежа:

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/2 връзка салвия

1/4 връзка мащерка

500 г кафяви печурки

500 г печурки

1/2 ч.ч. сушени манатарки

1/2 ч.ч. бяло вино

За доматения сос:

1/2 глава лук

1 скилидка чесън

3 консерви х 400 г смлени домати

1 ч.ч. листа босилек

сол и черен пипер

зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. За пълнежа накиснете сушените манатарки в гореща вода и ги оставете за 10 минути настрана. Нарежете двата вида гъби на малки кубчета.

2. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете двата вида печурки и усилете огъня. Добавете още малко зехтин и разбъркайте. Добавете нарязаните накиснати сушени манатарки заедно с течността, както и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе гъбите докато омекнат, а течността се изпари. Накъсайте листата салвия и добавете листенцата мащерка.

3. За доматения сос загрейте 2 с.л. зехтин и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом лукът омекне, добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте листата босилек на едро. Гответе на умерен огън в продължение на 25-30 минути.

4. Напълнете канелоните с пълнежа от гъби, като използвате пош.

5. На дъното на тава сипете половината доматен сос. Подредете в него пълнените канелони и залейте с останалия доматен сос. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

6. Поднесете порция пълнени канелони с гъби, поръсени с листенца босилек или сирене по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти