Необходими продукти за 4 порции:
500 г сирене „Камембер“
120 г пресни боровинки
4 с. л. захар
2 с. л. сладко от боровинки
150 г брашно
3 яйца
150 г галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сиренето се реже на еднакви триъгълници, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се овалват в галета.
2. Триъгълниците се пържат до златисто в сгорещено олио на маслена баня за около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3. Сосът се приготвя, като в тиган се слагат боровинките и се поръсват със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се маха от огъня.
4. Сервира се като в чинии се поставя от сиренето и се залива с по 1–2 лъжици от соса.
Други рецепти:
Сметана, топено сирене, спагети
Мачкани картофи със сметана и сирене
Мачкани картофи
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!