Необходими продукти:
400 г тесто
2 с.л. зехтин
200 г италианска наденица (или друг тип колбас)
100 г печурки
120 г кашкавал
80 г пармезан
4 листа пресен босилек
Продукти за соса:
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен риган
1 дафинов лист
400 г домати от консерва
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете една глава лук и я запържете в зехтин. Когато промени цвета си, добавете и подготвения чесън.
Малко след това – доматеното пюре, сухите булки, сол, захар и черен пипер.
Похлупете и оставете да се готви 20 минути.
Междувременно нарежете гъбите и ги запържете за 5 минути. Прибавете вътрешността на наденицата и гответе още толкова.
Поръсете тестото с брашно и оформете два елипсовидни блата.
Разпределете доматите и гъбите върху половината на всяко тесто. Поръсете с пармезан, кашкавал и босилек.
Похлупете и завийте внимателно крайчетата на пицата.
Намажете горната част на пиците с доматената смес и печете 15 мин на 200 градуса.
Изяжте пицата топла в приятна компания!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица