Необходими продукти:
4 големи чушки
1 яйце
100 гр. колбас по избор
1 ч. л. брашно
1 с. л. кисело мляко
¼ чаена лъжичка сода
стрък копър
50 гр. кашкавал
150 гр. сирене
черен пипер и сол
Настържете кашкавала и нарежете колбаса и копъра на дребно.
Разполовете чушките по дължина и ги бланширайте за 5 минути.
В подходящ съд смесете едно яйце, черен пипер, брашното, копър, киселото мляко и сода, последвани от натрошеното сирене и нарязания колбас.
Подредете чушките в намазнена тава и ги напълнете със сместа.
Поръсете с кашкавал и печете на 180 градуса до готовност.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб