Как да приготвим лазаня на тиган

За всички, които нямат време

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

8 кори за лазаня
250 г пилешко филе
150 г сирене „Котидж“
150 г сирене „Чедър“
50 г сирене „Грана падано“
50 г краве масло
300 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
1 стрък праз (бялата част)
1 морков
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се реже на кубчета. 

Празът се почиства и се нарязва на ивички, морковът се обелва и се настъргва, а чесънът се обелва и се наситнява. 

Месото се запържва в сгорещеното масло от всички страни. Прибавят се зеленчуците. 

Щом и те се запържат, се сипва брашното. 

Разбърква се добре, да се запържи леко, и веднага се наливат млякото и около 300 мл вода. Бърка се, за да не се образуват бучки. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Начупват се корите от лазаня, похлупва се и се готви на слаб огън около 7 минути, докато корите омекнат. 

Капакът на съда се маха, ястието се разбърква със сиренето „Котидж“ и настърганите „Чедър“ и „Грана падано“. 

По желание за запича на грил програма за 3–4 минути. Охлажда се около 10 минути, нарязва се на парчета и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Сходни рецепти:

Лазаня със спанак и печурки
Щедра лазаня
Лазаня с тиквички и моцарела
Лазаня с кайма
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти