Качамак с месо на фурна

Идеална рецепта за зимните дни

0 от общо 0 гласа
140 мин.
Необходими продукти

пилешки бутчета обезкостени - 4 бр.

свинско месо - 500 гр

царевичен грис - 500 гр

лук - 4 глави

масло - 120 гр

олио - 100 мл

чубрица - 1 с.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

През студените дни е време за вкусен топъл качамак - само че не със сирене и масло, а с месо. И то два вида месо и запържен лук – всичко събрано в глинен гювеч, както по тази зимна рецепта на Mate Kitchen.

Да се направи качамак с месо на фурна не е сложно. Отнема малко повече време, защото месото и лукът трябва да се запържат предварително. От Mate Kitchen приготвят гозбата с пилешко и свинско, но ще стане също толкова вкусна ако замените свинското с телешко или пък го направите изцяло с агнешко, уверяват кулинарите. Всички тези видове месо имат характерен вкус, който обогатява по несравним начин царевицата. А за да вземете максимума от лука, го изпържете до карамелизиране, за да се усети сладостта му.

Можете да поднесете готовия качамак с месо без никакви добавки. Ако искате повече цвят, поръсете го с червен пипер и залейте със загрята мазнина, колкото да цвърне пиперът, съветват от Mate Kitchen. Понеже ястието е доста питателно, е добре да има нещо кисело или люто на масата с него. Затова туршията е перфектното сезонно решение. Тя ще балансира мазнината от месото и ще добави още вкус.

Начин на приготвяне:

1. Сварете качамака в подсолена вода според указанията на опаковката и го дръпнете встрани да поизстине.

2. През това време обелете и нарежете на полумесеци лука и го задушете в разтопеното масло. След като омекне, овкусете с чубрица, сол и черен пипер.

3. Изсипете лука при качамака и разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.

4. Нарежете пилешкото и свинското на хапки и ги овкусете поотделно със сол и черен пипер.

5. В тенджера загрейте олио и запържете пилешкото. Извадете го от мазнината и в същата тенджера запържете свинското.

6. Намажете глинен гювеч обилно с масло и на дъното сипете 1/3 от качамака. Отгоре разпределете свинското и покрийте с още 1/3 от качамака. След това сложете пилешкото и завършете с останалия качамак.

7. Сложете в студена фурна и печете на 180 градуса за около час. Извадете, изчакайте леко да се охлади и поднесете.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти