Италиански боб с наденица и чеснови хлебчета

Традиционно ястие за цялото семейство

5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

6 с.л. зехтин

2 глави червен лук

1 с.л. нарязан пресен розмарин

1/2 ч.л. едър лют червен пипер

2 консерви х 400 г боб борлоти

2 консерви х 400 г боб канелини

900 г италианска наденица или друга качествена сурова свинска наденица

400 мл зеленчуков бульон

1 с.л. доматено пюре

3 с.л. нарязан магданоз

1 хляб чабата

1 скилидка чесън

сол

Начин на приготвяне:

1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от време на време.

2. Нарежете наденицата на парчета от по 4 см. Добавете ги при лука и ги запечатайте от всички страни за 10 минути.

3. Прецедете двата вида боб, но оставете малко от течността. Добавете боба с течността при наденицата. Добавете бульона и доматеното пюре. Разбъркайте. Овкусете със сол и оставете да заври. Намалете огъня и оставете ястието да къкри 20 минути. Накрая добавете нарязаните на едро листа магданоз.

4. За чесновите хлебчета нарежете по диагонал хляба чабата на филии с дебелина 2 см. Поръсете ги със зехтин от всяка страна. Запечете ги в добре загрят грил-тиган за 5-10 минути, от двете страни. След това ги натрийте добре с обелената скилидка чесън.

5. Сервирайте боба с наденица в купички с потопени в него чеснови хлебчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти