6 с.л. зехтин
2 глави червен лук
1 с.л. нарязан пресен розмарин
1/2 ч.л. едър лют червен пипер
2 консерви х 400 г боб борлоти
2 консерви х 400 г боб канелини
900 г италианска наденица или друга качествена сурова свинска наденица
400 мл зеленчуков бульон
1 с.л. доматено пюре
3 с.л. нарязан магданоз
1 хляб чабата
1 скилидка чесън
сол
Начин на приготвяне:
1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от време на време.
2. Нарежете наденицата на парчета от по 4 см. Добавете ги при лука и ги запечатайте от всички страни за 10 минути.
3. Прецедете двата вида боб, но оставете малко от течността. Добавете боба с течността при наденицата. Добавете бульона и доматеното пюре. Разбъркайте. Овкусете със сол и оставете да заври. Намалете огъня и оставете ястието да къкри 20 минути. Накрая добавете нарязаните на едро листа магданоз.
4. За чесновите хлебчета нарежете по диагонал хляба чабата на филии с дебелина 2 см. Поръсете ги със зехтин от всяка страна. Запечете ги в добре загрят грил-тиган за 5-10 минути, от двете страни. След това ги натрийте добре с обелената скилидка чесън.
5. Сервирайте боба с наденица в купички с потопени в него чеснови хлебчета.