Вчера ви разказахме историята и особеностите на наденицата (вижте ТУК), а днес ще ви дадем и практична рецепта за направата на такава.
Резене (познато още като див копър) е типичен аромат за италианските salsicce, които освен пикантни, могат да бъдат приготвени и без люти подправки.
Необходими продукти за 4 порции:
1,5 кг шарено свинско месо от бут
2 едри скилидки чесън, ситно нарязани
2½ с. л. червен пипер
1½ ч. л. запечени семена от резене или копър, счукани
1 с. л. сол
1 с. л. прясно едро смлян черен пипер
1 ч. л. кайенски или лют червен пипер
2 с. л. ситно нарязан магданоз
50 мл качествено червено вино
2 м свински черва
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на парченца от 1,5 см. Обърква се с чесъна, пиперите, резенето, солта, пипера, кайенския пипер, магданоза и виното. Сместа се оставя да отлежи в хладилник 24 часа.
2. Смила се на средно едра решетка или се донакълцва с нож.
3. В червата се пълнят наденички с дължина 10 см и краищата им се връзват с бял памучен конец.