2 с.л. олио
125 г стар хляб
340 мл кокосово мляко
500 г агнешка кайма
1 връзка кориандър
1 яйце
1 1/2 с.л. къри на прах
2 ч.л. настърган джинджифил
3 скилидки чесън
1 ч.л. зърна синап
1 ч.л. семена кимион
1 глава лук
400 г нарязани домати
щипка сол
хляб роти или наан
Начин на приготвяне:
1. Изрежете кората на хляба и го начупете в купичка. Залейте със 135 мл кокосово мляко и оставете за 5 минути настрана.
2. В купа сложете агнешката кайма и към нея добавете яйцето, нарязаните на ситно стъбла кориандър, настъргания джинджифил и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте и добавете накиснатия хляб, овкусете със сол и омесете добре.
3. С помощта на лъжица за сладолед оформете кръгли топчета и ги подредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поставете ги в хладилник, за да се стегнат, за около 15-20 минути.
4. Загрейте 1 с.л. в мултикукър или дълбок тиган и изпържете кюфтета на порции, за около 6-7 минути, до златистокафяво от всички страни. Извадете ги в чиния.
5. В същия тиган налейте останалото олио и запържете за 10 секунди зърната синап и семената кимион. Добавете нарязания на ситно лук и запържете за 2-3 минути, докато омекне. Добавете нарязаните домати и кокосовото мляко. Овкусете със сол, черен пипер, къри на прах. Разбъркайте и върнете кюфтетата в соса. Гответе 15 минути в мултикукър или 35-40 мин. в тиган, на слаб огън.
6. Сервирайте кърито с агнешки кюфтета, поръсено с листа кориандър и с топъл хляб роти или наан.