Необходими продукти:
100 г сварен ориз
2 сварени яйца
1 парче риба хек (или друга бяла риба)
куркума
1 малка консверва сварен грах
1 глава лук
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Запържете рибата в мазнина на средно загрят тиган 2-3 минути на страна.
Когато рибата е готова, я нарежете на хапки.
В същия тиган запържете до златисто лука и чесана. Добавете ориза, граха и подправки.
Накрая добавете рибата и махнете ястието от котлона.
Поднесете заедно с варените яйца.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза