Необходими продукти за 5 бр:
3 наденици (смес)
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. мащерка
черен пипер
сол
5 сварени яйца
100 г брашно
100 г галета
1 яйце
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата за 5 минути и ги обелете.
Изстискайте надениците в купа. Подправете с индийско орехче, мащерка, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
В три купички си пригответе продуктите за овалване. В едната сложете брашното. В другата яйцето, а в третата галетата.
С намокрени ръце откъснете от месото и го разтеглете върху кухненско фолио, докато стане около 0,5-1 см. дебело. Оваляйте едно от яйцата в брашното. Сложете го в единия край и заедно с фолиото завийте на стегнато рулце. Притиснете хубаво краищата и там, където се слепва.
Увийте го във фолиото като малка бомбичка. След това отстранете фолиото и го потопете в яйцето и галетата последователно. Прехвърлете го в малка тавичка. По същия начин завийте и другите яйца в месо и ги подредете в тавата. Поръсете с зехтин и печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.