Необходими продукти:
800 г смляна свинска плешка
24 тънки ленти бекон
8 яйца
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкусза соса:
100 г заквасена сметана
100 г майонеза
2 малки кисели краставички
1/2 глава червен лук
3 стръка естрагон
1 с. л. каперси
2 ч. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват за 3 минути. След това се охлаждат и се обелват.
Лукът и магданозът се наситняват. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Копъровото семе се стрива леко в хаванче. Каймата се смесва с лука, чесъна, ригана, магданоза, копъровото семе, сол и черен пипер на вкус.
Всяко яйце се завива хубаво с кайма, а след това се увива в по 3 резена бекон.
Така оформените яйца се пекат на умерена температура на грил – до златисто.
Краставичките и лукът се режат на малки кубчета.
Естрагонът и каперсите се накълцват.
Майонезата се разбърква с горчицата, сметаната, краставичките, лука, естрагона, каперсите, соса „Шрирача“, лимоновия сок, сол и черен пипер.
Яйцата се сервират със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сос за спагети с пиперки, праз и орехи