300 г черни миди
200 г миди вонголе
150 г скариди гамбери
200 г кралски скариди
4 скилидки чесън
1 връзка магданзо
1 стрък пресен лук
100 мл бяло вино
50 г галета
100 г чери домати
200 мл пасирани домати
зехтин
1 чабата
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте малко зехтин. Добавете нарязания чесън и го запържете за кратко. Добавете нарязания магданоз и след 5-10 секунди и съвсем малко бяло или червено вино.
Добавете двата вида скариди, на които предварително сте отстранили мустаците. Разбъркайте. Добавете останалото вино и пасираните домати.
Добавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук и разрязаните на половинки чери домати. Разбъркайте. Добавете предварително добре измитите под студена течаща вода черни миди и миди вонголе. Поръсете с прясно смлените хлебни трохи, захлупете и разтръскайте добре тенджерата. Гответе 4-5 минути.
Нарежете хляба на филийки. Запечете ги в тиган от двете страни, с малко зехтин. В дълбока чиния поставете парче хляб, а върху него сервирайте бузарата – миди, скариди и сос. Поръсете с нарязан на едро магданоз.
Прочетете още:
Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"