- 500 г зелен фасул (замразен)
- 200 г домати на кубчета от консерва
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 яйца
- 2 с.л. бял винен оцет
- 200 г овче сирене за гарниране
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, морковите и чесъна. Запържете ги в 2 с.л. от олиото, докато омекнат.
Изсипете зеления фасул, нарязан на половина, налейте вода, колкото да покрие зеленчуците и оставете яхнията да къкри на слаб огън, докато фасулът стане готов.
След това прибавете предварително пасираните домати, смесени с доматения концентрат. Овкусете с наситнен магданоз, сол и черен пипер. Гответе още 10-15 минути.
Поширайте всички яйца във вода с оцет, водата трябва да е под точката на кипене. Щом се забулят, ги извадете.
Загрейте останалото олио и запържете много за кратко червения пипер.
Сервирайте всяка порция от яхнията с поширано яйце, натрошено сирене и олио с червен пипер.
Още рецепти:
- Картофена запеканка с шунка и кашкавал
- Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
- Запеканка със спанак
- Запеканка с извара
- Шарена запеканка
- Запечени сиренца със спанак и яйце