Яхния от телешко и картофи

Топла вечеря за студените зимни дни

0 от общо 0 гласа
220 мин.
Необходими продукти

1 кг телешки гърди без кост

3 глави лук

4 моркова

1 стрък селъри

60 г масло

6 с.л. брашно

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. сушена мащерка

400 мл червено вино

1 кубче телешки бульон

800 мл вода

10 мл сос "Уорчестър"

10 мл соев сос

8 големи картофа

50 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 3 см. Поставете ги в купа със студена вода.

2. Почистете месото от ципи. Нарежете го на едри парчета.

3. В тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак загрейте 1-2 с.л. олио. В него запържете парчетата месо до тъмнокафяво от всички страни. Извадете месото в чиния.

4. В същата мазнина запържете нарязаните на едро лук, моркови и селъри. Добавете и маслото. Щом зеленчуците се карамелизират, добавете сухата мащерка, доматеното пюре и брашното. Разбъркайте 1-2 минути. Въренете месото в тенджерата и залейте с червено вино. Пуснете кубчето бульон и добавете водата. Разбъркайте. Добавете двата вида сос, разбъркайте и захлупете. Гответе в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа. След като я извадите, намачкайте месото и зеленчуците с помощта на преса за картофи.

5. На дъното на тава подредете един слой кръгчета картофи. Върху тях изсипете яхнията от телешко. Отгоре подредете втори слой кръгчета картофи. Намажете ги с разтопено масло и печете на 200 градуса 20-25 минути.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти