Яхния от фазан

Богато и засищащо ястие

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

2 фазана

2 с.л. олио

100 г пушен бекон

1 глава лук

2 стръка селъри

25 г брашно

300 мл натурален ябълков сок

300 мл горещ пилешки бульон

1 с.л. плодово желе

2 с.л. сос Уорчестър

3 пресни дафинови листа

250 г печурки

 

За сервиране:

картофено пюре

бланширани броколини

Начин на приготвяне:

1. Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите, за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.

2. Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.

3. В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. Добавете сос Уорчестър и сос Грейви по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън 1 - 1 1/2 ч. 30 минути преди края добавете разрязаните на половинки гъби.

4. Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти