Продукти:400 г филе от акула
3 яйца
брашно
галета
натурален корнфлейкс
За маринатата:
сок от 1 лимон
1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка сол
черен пипер
1 смачкана скилидка чесън
1 чаена лъжичка смес от суха салвия и розмарин
Приготвяне:
Смесете в купичка всички съставки за маринатата и ги разбъркайте до гладка каша. Нарежете рибното филе на лентички и го мариновайте със сместа. След това нека престои така за един час.
Панирайте маринованите парченца в брашно, разбито яйце и галета. Оставете месото настрана за 10 минути, за да може галетата да изсъхне добре по рибата и да я запечата. Така тя остава сочна, а панировката - хрупкава.
Сложете корнфлейкса в найлонова торбичка и го надробете на по-ситни парченца с чукче за пържоли (или го претрийте леко с точилка). Потопете отново панираните парченца риба в яйце и оваляйте в корнфлейкса. Изпържете ги в маслена баня, а по желание сервирайте ястието с млечно-майонезен сос (приготвен от равни части майонеза и кисело мляко, гарнирани с малко чесън).
Хрупкави рибни филенца
Да поглезим себе си и близките ни хора
17417