Необходими продукти:
1 хляб с дебела кора (600 г)
600 мл пилешки бульон
350 г печурки
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
50 г краве масло
50 мл бял вермут
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.
Лукът и чесънът се наситняват. Готвят се в маслото с вермута и майорана. Когато течността се изпари, се оставят да се запържат.
Добавят се гъбите, почистени и нарязани на едро, и се оставят да се запържат.
Сметаната се разбива с горчицата и яйцата. Налива се затопленият бульон, овкусява се със сол и пипер и хубаво се разбърква.
Хлябът се слага в тава, залива се с яйчената смес и се оставя да поеме течността.
Добавят се гъбите и се разбърква.
Поръсва се с настърган кашкавал. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути .
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела