Халуми в кадаиф с меден дресинг

За да се поглезим през уикенда

3 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

375 г пресен кадаиф

300 г сирене Халуми

500 мл разтопено гхи

олио за пържене

 

За дресинга:

300 мл мед

50 мл лимонов сок

1 лимон, настъргана кора

1 ч.л. запечени семена от резене

50 г запечени кедрови ядки

сол

10 листа мента

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на филии с дебелина 1 см.

2. Разплетете и разтегнете кадаифа и го сложете върху плота. Разделете го на тънки дълги ленти/снопове. Намажете всеки сноп кадаиф обилно с разтопено гхи. Увийте всяко парче халуми в кадаиф, като започнете от единия край на парчето сирене и постепенно го увиете цялото. Подредете увитите в кадаиф парчета халуми в тава, посталана с хартия за печене. Поставете в хладилник за 1 час, за да се втвърдят кадаифа и сиренето.

3. Загрейте 3-4 пръста растително олио в дълбок съд до 180 градуса. Пържете увитите парчета халуми на порции, като ги обръщате. Щом придобият тъмнозлатист цвят, извадете с помощта на решетеста лъжица.

4. За дресинга сипете течен мед в купа. Счукайте предварително запечените в сух тиган семена от резене в хаванче и ги добавете към меда. Настържете фино лимонова кора, добавете и лимоновия сок. Добавете запечените кедрови ядки, накъсаните листа мента и едра щипка сол. Разбъркайте добре.

5. Подредете пържените парчета халуми, увити в кадаиф, в чиния, под формата на кула. Полейте обилно с дресинг. Украсете с малки листа мента.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти