Тази рецепта, вдъхновена от странджанската кухня, изумява с чудесното използване на недооценяваното овче месо, като го съчетава с гъби, зеленчуци, мащерка и с финия характерен аромат на лозовите листа.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг овнешко месо
100 г гъби, нарязани на филии
100 г стопено масло
2 връзки пресен лук, нарязани на ситно
3 домата, обелени и нарязани на кубчета
5 картофа, нарязани на кубчета
5 лютиви пиперки
6 скилидки чесън
1 с. л. мащерка или чубрица
1 ч. л. червен пипер
10 лозови листа
сол и пипер на вкус
Необходими продукти:
Месото се нарязва на малки кубчета и към него се прибавят лукът, гъбите, картофите, обелените скилидки чесън, целите лютиви пиперки, мащерката и доматите. Сместа се разбърква с маслото и се подправя със сол и пипер на вкус.
Лозовите листа се разстилат върху хартия за печене. Отгоре се изсипват месото и зеленчуците, завиват се с листата, а след това и с хартията. Пакетът се обвива и с алуминиево фолио.
Кебапът се готви във фурната на 160° С около 2 часа, отстранява се фолиото и се допича още 1 час. Поднася се с прясна салата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Вкусът и екзотиката на Анадола