20 гъби печурки
2 скилидки чесън
0.5 ч.ч. заквасена сметана
0.25 връзка кориандър
2 с.л. масло
сол и черен пипер
щипка прясно настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Отстранете пънчетата на гъбите. Почистете гъбите със суха кърпа или четка. Нарежете ги на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.
Поставете гювечето върху котлон и разтопете маслото в него. Запържете за 20 секунди ситно нарязания чесън, като го бъркате. Добавете нарязаните гъби и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, добавете сметаната и разбъркайте. Оставете гъбите да се готвят до готовност, на слаб огън.
Накрая поръсете с прясно настъргано индийско орехче и нарязан на ситно кориандър.
Други рецепти:
Постна рецепта със спанак и гъби