250 г микс от пресни гъби
200 г перлен ечемик
50 г сирене „Пармезан“
50 мл олио
1 скилидка чесън
2 малки глави лук
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
3 с. л. краве масло
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Перленият ечемик се сварява във вода, за около 20 минути, отцежда се и се охлажда.
Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Запържват се в сгорещеното масло – до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио.
Охладеният ечемик се разбърква със запържените лук, чесън и гъби. Прибавят се наситненият магданоз, листенцата мащерка, настърганият пармезан, сол, черен пипер и сокът от лимон.
Разбърква се и се поднася.
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза