1 кг сварени картофи
200 г наденица (2 наденици)
150 г кашкавал
150 г крем сирене
100 г краве сирене
100 г пушено сирене
3 стръка праз лук (бялата част)
2 зелени чушки
2 домата
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. чубрица
зехтин
магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете праза, чушките и надениците на кубчета.
2. Загрейте тигана, пуснете наденицата, налейте зехтина и прибавете праза и чушките. Запържете ги. Поръсете със сол и пипер.
3. Нарежете сварените и обелени картофи на дебели шайби.
4. Подредете половината от тях в тава, намазана със зехтин, поръсете със сол, пипер и чубрица. Отгоре разпределете наденицата и зеленчуците, поръсете с настъргано пушено сирене и натрошено краве сирене.
5. Завършете с останалите картофи, поръсете със сол, пипер и чубрица, и полейте с малко зехтин. Отгоре сложете от крем сиренето и покрийте с шайби домати.
6. Поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути. Сервирайте ястието с наситнен магданоз.