Горнооряховско гърне

Истински кулинарен шедьовър с телешко

Горнооряховско гърне
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг телешки джолан
7–8 картофа
500–600 мл червено вино
3–4 моркова
1 домат
2 люти чушки
3 с. л. доматено пюре
7–8 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
4–5 зърна бахар
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
1 връзка листа от целина
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измитият и почистен телешки джолан се поставя в гърне или глинен гювеч, прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите и се заливат с виното. Слагат се наситнените магданоз и целината, лютите чушки и обеленият чесън. Подправя се с черния пипер, бахара и дафиновите листа, сипва се виното, посолява се и се разбърква.

2. Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече 6–7 часа при температура 150 градуса.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти