Необходими продукти за 4 порции:
1 кг телешки джолан
7–8 картофа
500–600 мл червено вино
3–4 моркова
1 домат
2 люти чушки
3 с. л. доматено пюре
7–8 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
4–5 зърна бахар
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
1 връзка листа от целина
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измитият и почистен телешки джолан се поставя в гърне или глинен гювеч, прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите и се заливат с виното. Слагат се наситнените магданоз и целината, лютите чушки и обеленият чесън. Подправя се с черния пипер, бахара и дафиновите листа, сипва се виното, посолява се и се разбърква.
2. Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече 6–7 часа при температура 150 градуса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!