Необходими продукти:
800 г свински гърди без кост
200 г жасминов ориз
100 мл терияки сос със сусам "Kikkoman"
100 мл бяло вино
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 голяма люта червена чушка
1/4 връзка пресен кориандър
4 стръка пресен лук
1/2 с. л. печен сусам
Начин на приготвяне:
Оризът се измива и се сварява във вода в пропорция 1:3. Свинското се нарязва на кубчета със страни от около 3 см. Месото се слага в уок, налива се виното и се похлупва.
Готви се, докато омекне, остане на мазнина и се карамелизира, но не трябва да се разпада. Изважда се.
В същия съд се запържват наситнените чесън, джинджифил и люта чушка.
Налива се терияки сосът.
Месото се връща обратно в съда и се разбърква добре.
Оставя се на огъня за 1–2 минути, докато се глазира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути