Необходими продукти за 4 порции:
400 г кайма
4 глави лук
4 печени чушки
4 яйца
4 домата
60 г краве масло
сол, червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва наситно. Задушава се в тиган с половината масло и малко вода. Дръпва се от огъня, оставя се да се охлади и се омесва с каймата и наситнените домати. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
2. На дъното на всяко гювече се поставя по 1 печена чушка и отгоре се разпределя каймата. Оформя се като гнездо и се пече 20 минути в умерена фурна. След като се запече, се счупва по 1 яйце и се допича още 1 минута.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!