Необходими продукти:
150-200 г краве сирене
100 г панагюрска луканка
1 средна глава кромид лук
1 печена червена чушка
100-150 мл доматен сок
50 г краве масло
1 яйце
червен пипер
черен пипер
магданоз
1 домат
Начин на приготвяне:
Глиненото гювече се намазва обилно с маслото. Вътре се слага половината от нарязаните лук и чушка, натрошеното наедро сирене и нарязаната на кубчета луканка. След това се слага останалото количество от нарязаните лук и чушки. Залива се с доматения сок и се добавят 2 резена пресен домат. Чуква се яйцето и се овкусява с подправките. Похлупва се и се пече 20-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Съвет:
Количеството на продуктите може да се промени според вашия вкус и размера на гювечето
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: