Гювече по панагюрски

С луканка, кромид, чушка и други вкуснотии

Гювече по панагюрски
Снимка: Thinkstock
2 от общо 3 гласа

Необходими продукти:
150-200 г краве сирене
100 г панагюрска луканка
1 средна глава кромид лук
1 печена червена чушка
100-150 мл доматен сок
50 г краве масло
1 яйце
червен пипер
черен пипер
магданоз
1 домат

Начин на приготвяне:
Глиненото гювече се намазва обилно с маслото. Вътре се слага половината от нарязаните лук и чушка, натрошеното наедро сирене и нарязаната на кубчета луканка. След това се слага останалото количество от нарязаните лук и чушки. Залива се с доматения сок и се добавят 2 резена пресен домат. Чуква се яйцето и се овкусява с подправките. Похлупва се и се пече 20-30 минути в загрята на 180 градуса фурна. 

Съвет: 
Количеството на продуктите може да се промени според вашия вкус и размера на гювечето

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Редено гювече

Гювече с пиле, праз и сирене

Гювечета с кайма

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти