свинско месо за гирос Creta Farms - 1 пакет
дзадзики - 200 гр
червен лук - 1 глава
домати - 2 бр
питка за гирос - 4 бр
зехтин - 50 мл
микс салати по желание
Хапва ви се нещо с гръцки вкус – направете си гирос от свинско месо. За по-малко от половин час ще имате Гърция в чиния със специалното месо за гирос на Creta Farms.
Трябва само да го метнете на оребрения тиган със зехтин за няколко минути, да затоплите питките и да гарнирате със задължителните домати, червен лук и дзадзики. Пържените картофки са по желание, но без тях насладата сякаш не е пълна. Подправки не са ви нужни, защото месото е предварително овкусено.
Така вместо гръцко хапване набързо и на крак ще си спретнете чудна бърза вечеря, която може да изпие доста бира. Всеки път, когато ви обземе тъга по слънчевата ни южна съседка, потушете емоциите с тази вкуснотия. Разбира се, можете да гарнирате по ваш вкус, тук ние се придържаме към класиката.
Ако искате напълно автентичен вкус на гирос от свинско месо, ви предлагаме да си направите домашно дзадзики. Вече сме ви показвали как се приготвя и можем да гарантираме, че вкусът му е несравнимо по-свеж от готовото. Нашето е гъсто, пухкаво, с чесън и тайната съставка – прясна мента.
В случай, че досега не сте си правили дзадзики вкъщи, имате чудесен повод да промените това. А ако кулинарното ви вдъхновение е в своя пик, може да замените готовите питки за гирос с домашно приготвени.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Извадете пакета със свинскот месо Creta Farms от фризера, отворете го, изсипете месото в предварително загрят оребрен тиган и залейте с 50 мл зехтин. Разбъркайте и печете за 6-8 минути.
2. Извадете месото в чиния, върнете тигана на котлона и в него загрейте всяка питка по 2 минути от всяка страна.
3. Извадете питките, намажете ги равномерно с дзадзики, сложете от предварително нарязаните на полумесеци домати и червен лук, гарнирайте със зелена салата и най-отгоре поставете месото.