Гьоза със свинско и тофу

Изненадваща комбинация

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 12 кори за гьоза или уонтон
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • вода
  • 2 с.л. олио
  • За плънката:
  • 200 г свинска кайма
  • 1/2 ч.ч. нарязани на ситно гъби шийтаке
  • 1/4 ч.ч. нарязано на ситно зеле
  • 2-3 с.л. копринено тофу
  • 2 ч.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. сусамово олио
  • 1/4 ч.л. мирин
  • 1/2 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • За соса:
  • 1/2 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. соев сос
  • щипка захар
  • 1 ч.л. оризов оцет
  • 1 ч.л. мирин

Начин на приготвяне:

За плънката сипете в купа каймата (от по-тлъсто свинско месо) и нарязаните на много ситно гъби шийтаке и зеле. Доавете коприненото тофу, което предварително сте притиснали между две чинии, за да се отдели водата. Намачкайте с помощта на вилица и разбъркайте. Добавете настърганите джинджифил и скилидка чесън, соевия сос, сусамовото олио, захарта, мирина и оризовия оцет. Разбъркайте добре.

В купичка сипете царевичното нишесте и 1-2 с.л. студена вода. Разъркайте до хомогенност.

Намажете краищата на корите за гьоза със сместа от царевично нишесте и вода, с помощта на четка.  Поставете 1 ч.л. плънка по средата и захлупете. Притиснете много добре краищата на равиолите.

Загрейте 2 ч.л. оли в тиган и поставете гьозите в него. Щом придобият златист цвят отдолу, налейте 2-3 с.л. вода в тигана и захлупете, за да се задушат. Щом водата се изпари, дръпнете от огъня.

За соса смесете в купичка всички съставки и разбийте добре. На дъното на чиния сипете малко от соса и в него подредете няколко горещи гьози.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти