1 голям картоф
500 г тосканско зеле или друг вид кейл
500 г гигантски фусили
60 г безсолно масло
150 г паста ндуя
3 с.л. зехтин екстра върджин
сол
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофа на кубчета по 1 см.
2. Сипете студена вода в голяма тенджера, добавете сол и пуснете кубчетата в нея. Щом водата заври, гответе 10 минути.
3. Добавете пастата при картофите и разбъркайте. Точно преди да звари водата, добавете листата кейл. Варете една идея по-малко от препоръчаното време за готовност на пастата.
4. За соса разтопете маслото на умерен огън в голям тиган. Добавете пастата ндуя и разбъркайте до получаването на сос. Добавете 3-4 с.л. от водата, в която се вари пастата и разбъркайте.
5. Добавете прецедените паста, картофи и кейл в тигана. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте пастата, поръсена с малко зехтин.
Съвет: Ако не можете да намерите паста ндуя или сте вегетарианци, добавете 1-2 пълни с.л. хариса и голяма шепа чери домати, разполовени и запържени в масло.