1 връзка кориандър
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
2 с.л. зехтин
1 глава лук
4 белтъка
1/4 ч.л. бакпулвер
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете листата на подправките на едро и ги сложете в кухненски робот или блендер. Добавете нарязания на ситно лук, солта, бакпулвера и белтъците. Смелете до хомогенност.
2. Загрейте тиган (диаметър 26 см) с 2 с.л. зехтин и изсипете сместа в него. Разстелете равномерно и гответе около 1 минута.
3. Поставете голяма чиния върху тигана и обърнете фритата. С приплъзване я върнете в тигана и гответе още 2-3 минути.
4. Поднесете фритата с малко настърган пармезан, разрязани на половинки чери доматчета и тънки лентички люта чушка.