Фритата с наденица

Бързо и здравословно ястие

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

6 яйца

125 мл пълномаслена течна сметана

сол и черен пипер

0.5 връзка магданоз

3 глави лук

1 скилидка чесън

3 печени наденички

100 г замразен спанак

75 г настърган пармезан

30 г зехтин

30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Размразете спанака и го отцедете добре.

2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Задушете го на слаб огън, в тиган (с огнеупорна дръжка) със зехтин и масло за около 12 минути, докато се карамелизира. 

3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

4. Изсипете яйчената смес върху лука. В нея подредете разрязаните на две по дължина печени или варени наденички. Разпределете и спанака. След 3 минути поръсете с настъргания пармезан и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.

5. Нарежете фритата на триъгълни парчета и поднесете със свежа салата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти