6 яйца
125 мл пълномаслена течна сметана
сол и черен пипер
0.5 връзка магданоз
3 глави лук
1 скилидка чесън
3 печени наденички
100 г замразен спанак
75 г настърган пармезан
30 г зехтин
30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Размразете спанака и го отцедете добре.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Задушете го на слаб огън, в тиган (с огнеупорна дръжка) със зехтин и масло за около 12 минути, докато се карамелизира.
3. В купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете нарязания на ситно магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Изсипете яйчената смес върху лука. В нея подредете разрязаните на две по дължина печени или варени наденички. Разпределете и спанака. След 3 минути поръсете с настъргания пармезан и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
5. Нарежете фритата на триъгълни парчета и поднесете със свежа салата.