Необходими продукти за 4 порции:
1 кг телешки шол
2 моркова
1 глава лук
4–5 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. естрагон
30–40 г краве масло
1 ч. л. горчица
2–3 с. л. брашно
150–200 мл студено прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Месото се поставя в дълбока тенджера, в която предварително е загрято олиото, и се запържва, докато се зачерви от всички страни. Добавят се нарязаните наедро моркови и лук, наливат се около 200 мл вода и се стрива кубчето бульон. Месото се оставя да къкри под капак на ниска температура около 1–1 1/2 часа и ако е нужно, се долива вода.
2. Когато месото се свари, в бульона се стрива естрагонът и се оставя да ври още 3–4 минути.
3. Маслото се разтапя в дълбок съд, слага се горчицата и добре се разбърква. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи кашичка. След това се налива млякото
и се бърка, докато се получи гладка смес.
4. Бульонът се прецежда, като лукът се отстранява, а морковите се запазват за декорация. Добавя се към млечната смес и се бърка, докато се сгъсти. Месото се нарязва на филии, залива се със соса и се декорира със сварените моркови.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!