Фрикасе

С телешко месо и естрагон

Фрикасе
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг телешки шол
2 моркова
1 глава лук
4–5 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. естрагон
30–40 г краве масло
1 ч. л. горчица
2–3 с. л. брашно
150–200 мл студено прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Месото се поставя в дълбока тенджера, в която предварително е загрято олиото, и се запържва, докато се зачерви от всички страни. Добавят се нарязаните наедро моркови и лук, наливат се около 200 мл вода и се стрива кубчето бульон. Месото се оставя да къкри под капак на ниска температура около 1–1 1/2 часа и ако е нужно, се долива вода.

2. Когато месото се свари, в бульона се стрива естрагонът и се оставя да ври още 3–4 минути.

3. Маслото се разтапя в дълбок съд, слага се горчицата и добре се разбърква. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи кашичка. След това се налива млякото

и се бърка, докато се получи гладка смес.

4. Бульонът се прецежда, като лукът се отстранява, а морковите се запазват за декорация. Добавя се към млечната смес и се бърка, докато се сгъсти. Месото се нарязва на филии, залива се със соса и се декорира със сварените моркови.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти